Yokohama

yokohama-logoYokohama, også kalt “Yokohama Gomu Kabushiki-gaisha” er en japansk, verdensledende dekkprodusent – faktisk en av verdens sju største dekkprodusenter. Selskapet ble etablert i 1917 i den japanske byen Yokohama, hvorav navnet har sitt opphav, men i dag ligger hovedkontoret til Yokohama i Tokyo. Produksjonsanlegget fra 1920, som var lokalisert i Yokohama, ble ødelagt i et jordskjelv i 1923. Et nytt anlegg ble for øvrig bygget allerede i 1929. I 1969 ekspanderte Yokohama inn i det amerikanske markedet, og i USA kalles firmaet Yokohama Tire Company. De har faktisk to produksjonsbaser i USA: Den ene ligger i delstaten Mississippi, den andre ligger i Virginia. Selskapet benytter ofte navnet “ADVAN” på dekkene sine, og dette er en svært kjent merkevare, ikke bare i Japan, men verden over. ADVAN hjul og dekk dominerer også brukthandelen, og det er stor etterspørsel etter ADVAN-dekk på dette markedet.

Yokohama er et svært lønnsomt selskap, med et estimert overskudd på 338 millioner dollar i 2014. Ikke bare er Yokohama en populær dekkprodusent og forretning, det er også en stor arbeidsplass, for bedriften sikrer jobb til over 14.000 ansatte. Hos Yokohama er de opptatt av sport, og de sponser en rekke idrettsutøvere og lag. For sesongen 2015-2016 er de stolt sponsor av fotballaget Chelsea, og de sponser også blant annet NBA-laget Boston Celtics. Men, selvsagt er det motorsporten som har en helt særegen plass hos Yokohama! De er offisiell leverandør av toppkvalitetsdekk til en rekke store motorsportarrangementer. De leverer dekk blant annet til World Touring Car Championship (arrangeres av FIA), til Japanese Super Formula samt til selveste IMSA GT3 Cup Challenge. Vinnerdekk til rally dukket opp så tidlig som på 70-tallet!

Yokohama er en stolt sponsor av flere motorsportbaner, deriblant Sonoma Raceway. De sponser også banen Road Atlanta, som er regnet som en av verdens beste baner. Road Atlanta ligger i delstaten Georgia, og her arrangeres en rekke ulike typer motorsportbegivenheter. Yokohama vet meget godt at hvert eneste sekund på banen teller.

Yokohama leverer en mengde ulike typer dekk til ulike typer motorsport. Både spesialdekk til Porschene som konkurrerer mot hverandre i IMSA GT3 Cup, for standardbiler som benyttes i motorsport, og GT-biler samt enda flere. Listen over dekk ville blitt kjempelang, og det er nok å vite at Yokohama har dekk til alle spesialbehov. De er også en av få dekkprodusenter som leverer spesialdekk til bruk i ørken, på snø og på is. Faktisk produserte Yokohama dekk til bruk på snø allerede i 1954.

Gratulerer med dagen, Yokohama

Dette tradisjonsrike selskapet ble etablert i 1917, noe som betyr at det runder 100 år i 2017. Det er litt av en merknad, og en stor prestasjon i den konkurranseutsatte verdenen vi lever i. Yokohama har fortsatt fokus på å levere dekk av absolutt høyeste kvalitet. Det er jo slik at dekk utvilsomt er en av de avgjørende faktorene for sikkerhet i bil, og dette vet de selvsagt hos Yokohama. Det har vært mange lojale kunder som står bak suksessen, og gjort det mulig for dette selskapet å overleve så lenge og ekspandere så mye – i dag leverer Yokohama dekk verden over. De har den samme, grundige kvalitetskontrollen både for produksjonen i Japan og i resten av verden. Hos Yokohama har de bevist at de greier å holde tritt med utviklingen. De fortsetter å arbeide med lidenskap for å forberede sikkerhet, kvalitet og prestasjonsevne på dekkene sine slik at kundene skal bli fornøyde. Yokohama har en flott, oversiktlig hjemmeside, så sjekk ut denne for mer informasjon. Her kan du også abonnere på nyhetsbrev fra Yokohama, så får du det aller nyeste fra dekkprodusenten rett til e-posten din.

Privacy Policy