Yokohama Cup

Selskapet Yokohama har en sterk forkjærlighet for mange typer sport, og sponser blant annet fotballklubben Chelsea og NBA-laget Boston Celtics. Men, det er selvfølgelig motorsport som ligger deres hjerte nærmest. Yokohama er offisiell dekkleverandør til IMSA GT3 Cup Challenge, World Touring Car Championship samt Japanese Super Formula. Yokohama har også vært offisiell dekkleverandør til Macau Grand Prix helt siden 1983. Det er lett å se hvorfor Yokohama er et kjent og anerkjent varemerke innenfor motorsport.

Macau Grand Prix

Dette motorsportarrangementet i Kina er kjent verden over. Et av høydepunktene er at dette er det eneste arrangementet i verden med både motorsykler og biler som deltagere. Denne banen er kjent for å være superkrevende, så her trengs det virkelig dekk av Yokohamas toppkvalitet. Her er det høy fart, trange svinger og nådeløs konkurranse. Mange formel 1-førere som er berømte i dag, kjørte Macau Grand Prix tidlig i karrieren.

IMSA GT3 Cup Challenge

Dette “ensidige” arrangementet av Yokohama er et billøp kun for den superkule racerbilen Porsche 911 GT3. Dette er en serie høyt presterende modeller fra Porsche, først og fremst produsert for racing. I 2015 arrangerte Yokohama dette mesterskapet for 11. gang. Dette er en helt utrolig spennende og intens utfordring for både semi-proffe racerbilsjåfører og racerbilsjåfører som satser mot toppen. Løpet er delt inn i to klasser, Platinum Cup og Gold Cup. Det kåres en regjerende mester i hver sesong.

World Touring Car Championship

I dette mesterskapet er det standardbiler som gjelder, og arrangementet er regulert av FIA. Det er egentlig en videreføring av et annet mesterskap, og er ansett som det tredje viktigste mesterskapet innenfor motorsport kontrollert av det internasjonale bilsportforbundet. Mesterskapet kjøres på hele tolv ulike baner verden over, og tar også turen innom Skandinavia. To heat kjøres etter innledende kvalifiseringsrunder, og mesterskapet har det samme poengsystemet som Formel 1. Bilene som deltar her må være masseprodusert, og biler fra blant andre produsentene Honda, Seat og BMW deltar.

Japanese Super Formula

Dette mesterskapet ble tidligere kalt Formula Nippon, og dette er toppnivået av racing i Japan. For det meste har de japanske mesterskapene fulgt etter de europeiske når det gjelder forskrifter, men det har vært noen viktige unntak. Racing har ikke alltid vært like populært i Japan. Selv Japans eget Grand Prix mistet noe av populariteten sin etter at de skiftet over fra touring-/sportsbil-racing til Formel 1 i 1971. I dag er for øvrig Japanese Super Formula et veldig populært mesterskap, som Yokohama er stolt dekkleverandør til.

2015 IMSA GT3 Cup Challenge – resultater

Som nevnt er dette et arrangement arrangert eksklusivt for Porsche 911 GT3. I 2015 ble dette mesterskapet, det største av sitt slag i Nord-Amerika, kjørt for åttende gang. I den nevnte Platinum Cup kjørte alle splitter nye 2014 991 Porsche 911 GT3, mens i Gold Cup kjørte alle modellene fra 2010-2013. Vinner av Platinum Cup i 2015 var amerikanske Elliott Skeer, mens det var amerikanske Jeff Mosing som ble vinner i Gold Cup. Total amerikansk seier i 2015 altså – noe som slett ikke er uvanlig i dette mesterskapet.

Yokohama støtter, som du ser, en rekke mesterskap innenfor motorsport med all sin kunnskap og avanserte dekkteknologi, og dette er et selskap som alltid er på utkikk etter måter å forbedre produktene sine på. Takket være samarbeidet med racing-miljøet kan de produsere dekk med overlegen ytelse, som konsekvent skaper vinnere på fartsfylte racing-baner verden over. De er samtidig opptatt av å levere miljøvennlige og sikre dekk som blir verdsatt av alle både på banen og av alle som står på sidelinjen. Yokohama er en av verdens ledende dekkleverandører, og de er offisiell dekkleverandør blant annet til mesterskapene nevnt her, men også til flere, blant annet Scandinavian Touring Car Championship (siden 2010).

Privacy Policy