Verdensmesterskapet i rally

World Rally Championship blir ofte bare kalt WRC, og på norsk blir det verdensmesterskapet i rally. Dette mesterskapet blir organisert av FIA, som er det internasjonale bilsportforbundet. Hvert år kåres det to vinnere, en rallyfører og en bilprodusent. Disse to mesterskapene arrangeres separat, men det er det samme poengsystemet som gjelder i begge to. For tiden består mesterskapet av tretten ulike løp, og i WRC kjøres det på ulike typer overflater, blant annet grus, snø og is. De tretten arrangementene varer alle i tre dager, og hvert løp deles inn i flere ulike etapper. Her kjemper man mot klokka og det er hurtighet som gjelder. Verdensmesterskapet i rally har lang historie, og ble startet opp så tidlig som i 1973. Bilene som benyttes i dagens WRC er såkalte “world rally cars”, og spesifikasjonene på disse bilene er bestemt av FIA. Disse bilene har selvsagt en hel del spesialbygd utstyr, slik som sekvensielle girkasser, spoilere, firehjulsdrift og andre forbedringer. Prisen på en WRC-bil ligger på rundt én million dollar.

Det arrangeres også et verdensmesterskap i rally for juniorer, som er ment som en mulighet der unge førere kan oppnå erfaring i rallykjøring til en oppnåelig kostnad. Overgangen til den nevnte typen biler, WRC, fant sted i 1997. Siden mesterskapene for fører og for bilprodusent er helt separate, kan det være at det er helt ulike vinnere i disse to, slik som da Petter Solberg vant førermesterskapet i 2003: Solberg kjørte for Subaru, mens det var Citroën som vant produsentmesterskapet. Slik dagens poengsystem fungerer, gis det poeng ved slutten av hvert rally til de ti beste plasseringene i World Rally Championship, og til de ti beste deltakerne i WRC-2 og i WRC-3, samt i junior-verdensmesterskapet i rally. Det er 25 poeng å hente for den som oppnår førsteplassen i et rally, 18 poeng for andreplass, 15 for tredje, og så videre.

De aller beste rallybilene

I rally blir sjåførene oppfordret til å kjøre så fort som overhodet mulig, og ofte går det så fort unna at de kjører utenfor banen. Tilskuere som er ivrige etter å komme så nær løpet som mulig, tar plass helt opptil kanten av banen og ignorerer farene som utgjøres av biler i kjempehøy fart kun et par meter unna. I motsetning til Formel 1 eller NASCAR, kjøres rally på jord, grus, snø og asfalt, noe som tvinger rallysjåfører til å presse de modifiserte bilene helt til grensen for hva de kan tåle. Hvilke er de aller beste av disse bilene, etter 1973?

På en respektabel femteplass finner vi Subaru Impreza med hele 6 titler i WRC. Det er den bilen selveste Petter Solberg kjører, og mange andre kjente sjåfører. Mellom 1995 og 2003 spilte Subaru Impreza en stor rolle i den japanske dominansen i WRC, som resulterte i tre titler for sjåfører, og tre for bilprodusent.

På fjerdeplass ligger Citroën Xsara WRC, som også har seks WRC-titler. Dette er den første av to biler fra Citroën på denne listen.

“Bronseplassen” går til Toyota Celica, med 6 topp-plasseringer i WRC. Fra 1990 til 1994 var denne rallybilen dominerende på banene.

Andreplassen går til Citroën C4 WRC, som har rasket med seg hele sju titler. C4 blir først og fremst solgt i Europa; den er ikke å finne på det amerikanske markedet.

Førsteplassen går utvilsomt til Lancia Delta – hele 10 WRC-titler har gått til denne rallybilen. Lancia var den bilen som klarte å tjene mest på regelendringene, men det er noe usikkert om denne bilen kan holde en like sterk posisjon i årene som kommer.

Privacy Policy