Rallycrossdekk

Et perfekt rallycrossdekk må kunne håndtere flere elementer for å takle de supertøffe kravene som stilles til denne typen dekk. Det må ha et mønster som er i samsvar med de tekniske forskriftene, og må være supergodt egnet både for grus og asfalt. Det må ha en kompleks konstruksjon, som gir uovertruffen ytelse med slitestyrke nok til å takle den tunge belastningen som disse flatene gir i møte med en rallycross-bil. Det er enkelt å skjønne, at det skal mye kunnskap og viten til for å konstruere et optimalt rallycrossdekk.

Hva er rallycross?

Rallycross er en type bilsport der hastigheten er avgjørende! Rallycross-løp kjøres på permanente baner, altså ikke “ute i naturen”, men banene har så kalt blandet underlag, bestående av både asfalt og grus. Det brukes spesialbygde biler i rallycross, bilene er endret for å tåle de store belastningene de utsettes for, samt selvsagt slik at de kan være kjappe på rallycrossbanen! Rallycross er særlig populært i de nordiske landene, men har hatt en økt popularitet verden over de senere årene. I USA kjøres det for eksempel 12 rallycross-løp årlig, med Daytona som kanskje det mest kjente. I Norge, Sverige og Finland arrangeres det rallycross-løp som det ikke innebærer høye kostnader å delta i, slik at rallycross blir en slags folkesport. Det er presise regler for hvordan en rallycrossbane skal være, banene er maks 2000 meter lange, og består av maksimalt 60 % asfalt eller lignende; resten av banen skal bestå av jord, sand, gress eller grus. Rallycross ble først kjent som TV-sport på 60- og 70-tallet. I rallycross kjører man først innledende runder, og det gis poeng som bestemmer startsporet. I finalene i rallycross er det som regel seks biler som kjører mot hverandre, og hvor mange finaler som kjøres er avhengig av antall deltakere. De siste årene har norgesmesterskapet bestått av fem rallycross-løp rundt omkring i Norges langstrakte land. Det kjøres på 13 ulike baner verden rundt i verdensmesterskapet, blant annet i Norge.

Konstruksjon av rallycrossdekk

For å gi dekkmønsteret den plattformen de trenger for å utføre, må rallycrossdekk konstrueres ved å benytte de aller beste materialer som er tilgjengelige for å gi rallycrossførere et best mulig produkt. Ofte innebærer dette å legge flere lag av ulike produkter i sideveggene på dekkene for å gi nok styrke og fleksibilitet i dekket. Dekkene bør være utformet for å svare på alle førerens behov, samtidig som de må kunne tåle enorme belastninger under for eksempel landing fra hopp.

Dekkmønster og materialer

Alle godkjente rallycrossdekk må ha et mønster som er i samsvar reglene som er bestemt av FIA. De offisielle reglene sier at mønsteret på dekkene må være på totalt mellom 17 % og 25 % av dekkets totale dekkbane.

Materialene som benyttes til rallycrossdekk må testes for å sikre at de gir best mulig ytelse. De bør også være tilpasset ulike typer klima, fra kjølige Skandinavia til den høye varmen som kan oppstå ved rallycross-løp i Sør-Europa, Brasil og USA. Derfor må rallycross-dekk ha mange ulike sporoppsett og overflater. Utvalget av rallycrossdekk har hatt behov for å utvikle seg etter hvert som bilene har utviklet seg i forskjellige og sportslige forskrifter har forandret seg, så det har kommet dekkprodukter for både bakhjulsdrift, forhjulsdrift og for firehjulstrekk. Vanligvis fungerer rallycross-dekkmaterialer opptil 90° C på blandede flater, men gode rallycrossdekk tåler helt opp til 120° C i varmere klima, og/eller på rallycrossbaner med mye asfalt.

Yokohama leverer dekk også til rallycross, med samme fokus på rå prestasjon og optimal kvalitet.

Privacy Policy