Racing-dekk

En moderne Formel 1-racerbil er rett og slett et teknologisk mesterverk. Men, med all investering og utvikling innenfor motorer, aerodynamikk og konstruksjon er det lett å glemme at dekkene fortsatt er den viktigste variabelen som skiller racerbilenes ytelse fra hverandre. Dessuten er dekkene den eneste kontakten mellom racerbil og overflate. En middelmådig bil med gode dekk kan prestere bra, men en god bil med dårlige dekk vil alltid prestere dårlig, og i verste fall katastrofalt. Dekk er fortsatt et viktig skille mellom prestasjoner, og det er forskjellen på nye, lite slitte dekk og slitt gummi som er aller størst. Som en konsekvens av denne åpenbare detaljen, må et racing-team nøye forberede og planlegge dekkbruk, særlig for løp som foregår over en lengre periode. Det er selvsagt en stor ulempe å gå tom for dekk med god prestasjonsevne.

Racing-dekk vs. vanlige bildekk

Selv om det er noen teknologiske likheter mellom racing-dekk og vanlige dekk, er de nok ganske så fjerne slektninger. Et vanlig bildekk er laget med tunge stål-radiallag og er selvsagt særlig designet for holdbarhet. De har vanligvis en levetid på 16.000 km eller mer, og dette tilsvarer ca. tre år. Til sammenligning benytter et racing-team på en typisk helg med racing mellom ni og fjorten sett med dekk, noe avhengig av typen og lengden på banen. I tillegg fylles racing-dekk med tørr luft, og koster rundt dobbelt så mye som vanlige bildekk. Som alt annet på en racerbil, er racing-dekk lette og konstruert for å takle mye tøffere belastning. Du lurer kanskje på da, dersom de tåler så mye – hvorfor varer de så kort tid? Dette skyldes at racing-dekk er konstruert fra en blanding av myke, naturlige og syntetiske gummiblandinger som sikrer best mulige grep mot overflaten på racing-banen, og blandingen har en tendens til å slites meget raskt ved bruk på grunn av de myke materialene. Hvis du er på en racing-bane, ta en titt, så vil du se at store mengder avfall fra dekkene befinner seg på dekket rundt på banen.

Slicks-dekk

Utviklingen av racing-dekk gjennomgikk en revolusjon med overgangen til “glatte” dekk, det vil si dekk uten mønster, på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet. Både lag og dekkutviklere innså at ved å fjerne mønstre på dekk som uansett bare skal benyttes i tørt vær, kunne kontakten mellom dekk og overflate maksimeres. Slicks-dekk ble benyttet til Formel 1-løp fram til 1998, da de ble byttet ut med såkalte tørrværsdekk. Men i 2009 ble slicks-dekk igjen benyttet, til glede for mange. Dette skjedde fordi FIFA bestemte at de ville bruke nye aerodynamiske forskrifter snarere enn gummi, for å kontrollere farten i svingene. I de aller fleste typer motorsport benyttes slicks-dekk på alle fire hjul for maksimalt veigrep. Man kan ikke benytte slicks-dekk på vanlige biler, fordi dekkene man benytter til en vanlig personbil selvsagt må fungere under alle værforhold. Slicks-dekk fungerer optimalt på tørr veibane, og derfor har også racing-team andre typer dekk klare for eventuell kjøring på våt bane. Nåværende Formel 1 dekkleverandør Pirelli har fem ulike typer dekk for tørt vær/tørr bane. De leverer også Intermediate-dekk, samt en egen type dekk for vått vær, som har fullt dekkmønster og er nødvendig for kjøring på vått underlag. Men noen ganger er forholdene for våte selv for disse dekkene. En av de verste tenkelige situasjonene for en racerbilsjåfør er nemlig vannplaning. Selv ved normal fart og med normal, familiesikker bil kan dette forårsake store skader, så du kan jo tenke selv hva som skjer når en racerbil blir utsatt for det samme i tohundre kilometer i timen. Dersom du noen gang er i en situasjon der du er usikker på om banen er tørr nok til å kjøres på, anbefales det at du er føre var, hver gang.

Privacy Policy