Om oss

På denne nettsiden finner du en mengde oppdatert, informert og godt stoff om motorsport og om Yokohama! Her spesialiserer vi oss på alt som har med motorsport-service og motorsport generelt å gjøre, samt at det legges et spesifikt fokus på temaer som er Yokohama-relatert. Enten du er proff motorsportentusiast eller utøver, eller en ny og gira fan, så vet du at det er enkelte elementer som skiller klinten fra hveten mer tydelig enn andre, innenfor motorsporten. Du trenger ikke å være en hardbarka mann med bart og skinnjakke for å vise interesse for sporten – det viktigste er at du har kunnskap om de mest grunnleggende elementene som er avgjørende for å opprettholde både denne interessen og din egen helse. Og et av elementene vi syns troner helt øverst, er dekk.

Ordentlige dekk er viktig

Når man driver med motorsport på daglig basis, enten i form av racing eller rallycross, er det viktig å ha alle forkunnskaper som trengs, samt lett tilgjengelig informasjon for å holde seg oppdatert. Det er nettopp dette vi ønsker å hjelpe deg med. Uansett hvilken type bane du skal ut å frese på, er det helt avgjørende at du har riktige dekk til kjøretøyet ditt. Det er dekkene som driver deg fremover, og det er de som gjør det absolutt tyngste og viktigste arbeidet. Har du dårlige dekk, kan dette ikke bare ødelegge for prestasjonen din, det kan faktisk også være farlig. Her hos Yokohama-motorsport.no vektlegger vi trygghet fremfor alt, og det er viktig for oss at sikkerheten opprettholdes når du skal gasse deg frem over mållinja. Dette er ikke bare beroligende for oss, men også for de på sidelinja. Bruk denne siden som en guide til din sikkerhet, før du skal ut å nyte adrenalinet – det blir nemlig ekstra gøy da. Ved siden av trygghet er selvfølgelig det å ha det gøy i fokus, for motorsport handler jo nettopp om det.

Dette finner du hos oss

I tillegg til å tilby informasjon om forskjellige dekk, er dette også en nettside med interessante og lærerike artikler om for eksempel ulike typer konkurranser. Kanskje drømmer du om å delta i neste verdens- eller norgesmesterskap i rallycross? Her finner du dyptgående informasjon om alt du kunne ønske. Du kan lese blant annet om hva som kjennetegner de ulike dekkene, hvordan disse dekkene skiller seg fra vanlige bildekk, hvordan dekkene produseres, samt om alle de ulike dekkene innenfor den samme typen motorsport. Det er selvsagt mye som avhenger av valget av dekk, og her kommer vi inn på hvordan og hvorfor proffene velger en bestemt type dekk over en annen. Kanskje blir du proff selv en dag også? Det lønner seg å la seg inspirere av de som har vært i gamet lenge – de har ofte god peiling. Vi vil gjerne fremme at motorsport er for absolutt alle, uansett kjønn og alder – motorsport er inkluderende, gøy og fantastisk lærerikt!

Jenter i motorverdenen

Motorsport kan fort bli sett på som en hobby og en ekstremsport forbeholdt gutter og menn, men heldigvis stemmer ikke dette. På samme måte som det finnes mannlige sykepleiere, finnes det også flere jenter og kvinner som driver med denne sporten – og takk og pris for det! Selv om dette er en beinhard hobby for de tøffeste av de tøffe, er det godt å se at flere av tøffingene er jenter. Vi vet jo alle at det finnes utrolig mange jenter med bein i nesa, men det er ekstra godt å se det i praksis. I de senere årene har det blitt mer populært blant jentene å drive med denne sporten, og få kommer til å glemme den historiske begivenheten i 2014, da norske Ayla Ågren danket ut alle gutta i Formel 1600-mesterskapet. Hun sikret seg gull ved å vinne sammenlagt, og ble dermed første jente i historien til å vinne et formel-mesterskap. Dette er enormt stort og deilig skritt i riktig retning for alle jenter som driver med denne sporten, og denne knalltøffe jenta er nå et utrolig forbilde – også for jenter generelt. Ayla Ågren motbeviser det populære utsagnet om at kvinner bak rattet er en katastrofe, for når Ayla er bak rattet må alle bøye seg i støvet og erkjenne at hun er stjerna. Ikke bare har hun satt Norge på kartet, hun har faktisk skapt historie.

Privacy Policy