Hva kjennetegner rallydekk?

Det finnes utallige selskaper som produserer dekk, blant annet for billøp, men svært få av disse selskapene produserer faktiske, spesielle rallydekk. Men hva gjør rallydekk så annerledes, og hvordan skiller denne typen dekk seg fra de dekkene du ville benytte på personbilen din? Selv om det ikke er mange selskaper som produserer rallydekk, er dekkene en svært viktig og sentral del av rallysporten. Uten disse spesialbygde dekkene, ville du ikke kunne oppleve hastigheten og påliteligheten du ser i et moderne rallyløp i dag. Det finnes en mengde svært ulike rallydekk, og det som utgjør de største forskjellene er hvilket underlag de skal brukes på, og under hvilke værforhold.

Rallydekk – et unikt produkt

Det er som nevnt ikke mange selskaper som produserer rallydekk, men de som gjør det, gjør det veldig bra – og blant dem er Yokohama. Hver bedrift som konstruerer rallydekk har sine helt egne dekkmønster og spesielle forbindelser av materialer, som er satt sammen spesielt for den tøffe belastningen bilene blir utsatt for i rallykjøring. Den ene karakteristikken alle disse dekkene har til felles er sideveggene. Fordi veiene det kjøres på sjelden er glatte, og er fulle av ulike farer som for eksempel store steiner og humper, må dekkene være helt ekstremt sterke. De har derfor svært tykke sidevegger, noe som gjør dem svært stive, og dermed i stand til å takle den konstante påkjenningen som følger med rallykjøring. Noen produsenter legger til og med en egen slags ribbevegg på utsiden av sideveggene, som er plassert der for å avlede steiner og hindre punktering.

Dekkets sammensetning

Det er også svært viktig hvordan dekket er sammensatt – akkurat som vanlige dekk har ulike sammensetninger for ulike typer forhold og veier, har rallydekk det samme. Forbindelsene som brukes spenner fra myk, medium, hard og alle graderinger av disse. Det er mange forskjellige faktorer som man må tenke på når man tar beslutningen for hvilken sammensetning man benytter i rallydekk, inkludert temperatur, banelengde, veidekke og værforhold. Det koker dog nesten alltid ned til ett spørsmål: Satse på bedre grep eller en høyere toleranse for slitasje?

Den andre egenskapen rallydekk har til felles er at de har mye større, tykkere mønsterblokker og de ligner til forveksling på lastebildekk. De har nemlig alle en slitebane som er bygd for å få mest mulig trekkraft på løst underlag, som for eksempel grus, men all likhet med lastebildekk tar slutt der. Hver dekkbedrift har som nevnt sine egne, distinkte dekkmønster som også bidrar til å maksimere trekkraft i ulike situasjoner (DMACK og Yokohama produserer dekk som demonstrerer dette veldig bra). Dette er dekk som gir føreren et maksimalt grep både under akselerasjon og under bremsing.

Hva med vinterrally?

Det er kun et par av produsenter som lager rally-spesifikke vinterdekk. Vanligvis er det tre forskjellige typer snødekk; dekk for dyp og myk snø, dekk for hardpakket snø og til slutt dekk for kjøring på regelrett is. Det vanligste dekket for dyp snø er dekket Yokohama AO34. De er produsert på samme måte som et grusrallydekk, men har en veldig myk sammensetning og et bredt og åpent mønster (disse dekkene er piggfrie). For hardt pakket snø velges oftest et dekk som ligner på vinterdekk du kan se på vanlige biler, altså enten piggfrie eller piggdekk. Dekkene som er laget for kjøring på is er svært forskjellige fra de andre dekkene. De er ekstremt smale (nesten halvparten av bredden av vanlige grusdekk), og de er utstyrt med svært store pigger.

Yokohama produserer en rekke ulike typer rallydekk som tåler ekstreme påkjenninger. De lager dekk som passer både for en rallykjører som er nybegynner og for den profesjonelle. Med rallydekk fra Yokohama er du sikret et fantastisk veigrep. I tillegg er Yokohama en av de få produsentene som lager rallydekk for vinterrally.

Privacy Policy