FIA World Rallycross Championship

Dette mesterskapet startet opp i 2014. Det er et rallymesterskap som organiseres av FIA, i samarbeid med IMG Motorsport. Denne serien består av 12 begivenheter som alle går over to dager. Alle løpene blir kjørt på lukket bane, med blandet underlag, og for det meste er det snakk om grus og asfalt. Alle løpene består av:

* 4 kvalifiseringsrunder – etter disse fire rundene blir poengene telt opp, og de 12 rallysjåførene som har flest poeng, går videre.

* 2 semifinaler – seks biler kjører mot hverandre i hver av disse semifinalene, som går over seks runder (inkludert en så kalt jokerrunde). De tre beste bilene fra hver av semifinalene går videre til finalen.

* Finalen – igjen består løpet av seks biler som kjører seks runder. Vinner av finalen er vinneren av begivenheten. Men, det er ikke alltid slik at det er vinneren som totalt sett har fått mest poeng i begivenheten (som samles opp mot hele mesterskapet). Poengsystem er relativt likefrem, det er de bilene som kommer raskest inn som selvsagt tar med seg flest poeng.

Norske Petter Solberg vant mesterskapet både i 2014 og 2015. I 2016 vant svenske Mattis Ekström, men det er likevel Solberg som kan sies å trone øverst på pallen i FIA World Rallycross Championship, med hele ni seire i ulike arrangementer. Ekström haler innpå, derimot.

Hva er rallycross?

Rallycross er en motorsport med fokus på hastighetsløp på rund, avstengt bane. Denne banen er en blanding av løst og fast dekke. Det faste materialet er som oftest asfalt, mens den løse komponenten er jord, grus eller lignende. Det er Storbritannia som er rallycrossens fødested, og her oppstod denne motorsporten på 60-tallet. I 1972 ble det første norske arrangementet avholdt, den gangen på Elverum. Et europamesterskap startet også opp på 70-tallet, og norske rallykjørere har prestert bra i EM. Det er vel få som ikke har hørt om Martin Schanche, som vant flere mesterskap over en lengre periode. Lyngåsbanen i Drammen og Lånke-banen i Stjørdal er nok de mest kjente norske rallycrossbanene. Andre gode norske rallycrosskjørere er blant annet Bjørn Skogstad og Egil Stenshagen. De mest prestisjetunge og viktigste mesterskapene i rallycross per i dag er mesterskapet Red Bull Global Rallycross samt FIA World Rallycross Championship. Felles for alle rallymesterskap er at bilene som deltar er spesialbygd for nettopp det skiftende underlaget som kjennetegner denne motorsporten. De mest brukte bilmerkene er blant annet Audi, Peugeot, Subaru, Ford og Citroën.

Starte opp med rallycross selv?

Kanskje du er fan av Petter Solberg, eller av fart, eller aller helst begge deler? Er du lysten på å ta opp bilsport selv? Visste du at du kan begynne med bilsport i veldig ung alder? Bilsport er en sport som passer for alle aldre og begge kjønn. Du kan begynne med gokart eller crosskart allerede som seksåring. Bilcross (en enklere variant av rallycross) kan du starte med når du har fylt seksten. Da kan du også kjøre ungdoms-rally. Du kan også holde på i mange år, som ovennevnte legendariske Martin Schanche. Han vant sin siste EM-runde da han var 55 år gammel. Det er noe annet enn en typisk pappa med avis i hånden og tøfler på bena!

En annen flott ting med bilsport er at dette er en sport hvor gutter og jenter konkurrerer på like vilkår. Det du trenger aller først, er lisens og klubbmedlemskap. Du kan finne ut mer informasjon om alt dette på nettsidene til Norges Bilsportforbund. Først når disse to forutsetningene er på plass, kan du tenke på å skaffe deg et kjøretøy. I starten er det lurt å låne eller leie, så finner du ut om bilsport er noe for deg! Kanskje står du på pallen i FIA World Rallycross Championship selv en dag?

Privacy Policy