Felger

En kanskje undervurdert del av kjøretøyet ditt, er felgene. Ikke bare ser det flott og fint ut om du har stilige felger som gir kjøretøyet et ansiktsløft, men det påvirker også kjøreegenskapene i stor grad. Det er det kanskje ikke så mange som tenker over, da felgene simpelthen er en liten del av hjulene. Kjører du bil, er felger ekstremt viktige med tanke på sommer- eller vinterføre. Har du for eksempel kromlakkerte felger, burde du absolutt unngå å bruke disse på vinterstid, da snøen fort pakker seg inn i felgen. I og med at felgen er varmere enn snøen, fryser den dermed til is, og dette påvirker hele kjørekvaliteten samt skaper en ubalanse i hjulet. Dette kan faktisk være farlig. Før du bytter om på felgene til vinteren, lønner det seg å spraye med en forsegler, slik at du unngår at snø, skitt og annet smuss fester seg. Det blir dessverre ikke laget spesialfelger tilpasset sesongen, men det er fullt mulig å finne ut hvilke felger som egner seg best til forskjellige årstider.

Det viktigste å tenke på er at valg av felger har betydning for kjøretøyets yteevne. Altfor store felger i forhold til dekkets bredde kan resultere i mer vibrasjon og mindre komfortabel kjøring. Overdimensjonerte felger kan føre til at dekket gnisser mot bilen eller bilkomponenter når du svinger. Altfor smale felger i forhold til dekkbredde kan føre til dårlig håndtering, for eksempel at dekket forvrenges sideveis når det går fort i svingene. En standard bilfelg laget av stål er fremstilt av en rektangulær metallplate. Metallplaten er bøyd for å fremstille en sylindrisk hylse som siden blir sveiset sammen. Les videre for mer inngående informasjon om felger.

Hva er forskjellen på hjul og felger?

Som nevnt blir begrepene ofte blandet, men det er en vesentlig forskjell. Mens hjul og felger har samme grunnleggende funksjon, befinner seg på samme sted og vanligvis også er laget av lignende materialer, er felger og hjul faktisk to forskjellige deler. Enkelt sagt er en felg ytterkanten av et hjul, og de to er vanligvis forbundet med eiker. En annen forskjell mellom felger og hjul er hvordan de opererer eller arbeider: Et hjul er en rund enhet som roterer for å tillate at et kjøretøy beveger seg. Når det gjelder bilhjul, bør et helt hjul omfatte en felg og et dekk. For å være i stand til å rotere, blir hjulene koplet i parallelle par. Den roterende bevegelsen driver bilen fremover eller bakover, avhengig av i hvilken retning hjulet roterer. I tillegg til at de produseres i en rekke ulike farger og materialer, er felger og hjul også tilgjengelig i et bredt utvalg av størrelser. Store felger er populære på sportsbiler, ofte fordi dette gjør at bilen virker dyrere og mer spesiallaget.

Ulike typer felger

Før var det vanlig at felger kun ble produsert i stål. I dag lages felger i en rekke ulike materialer:

Stål – Stålfelger er svært sterke, og et av de mest holdbare alternativene. Men stål er tungt, og veier tre ganger så mye som aluminium, som er primærmetallet i såkalte lettmetallfelger. Det er nettopp på grunn av vekten at stål har blitt erstattet med lettmetallfelger på moderne biler.

Lettmetall – Lettmetallfelger er oftest produsert i en blanding av aluminium og magnesium. I tillegg til å være lette, tåler de varme svært godt. Vekten bidrar til kjøretøyets økte yteevne, samt at lettmetallfelger ser bra ut.

Hjulkapsler av krom – Krom gir ikke bilen betydelig bedre yteevne, krom blir benyttet for et tøffere utseende, særlig på sportsbiler. Men krom er faktisk perfekt for biler som skal tilbringe mye tid i regn og snø, fordi krom ikke ruster.

Teflon – Noen hjul og felger leveres med et særegent teflonbelegg for å gi et ekstra lag med beskyttelse for bilen. Dette blir først og fremst brukt på offroad-kjøretøy, og for brukere som skal kjøre på svært tøffe veiforhold.

Privacy Policy